Jannink Complex Enschede

buitenstukwerk Jannink Complex Enschede

Het Jannink Complex in Enschede is een karakteristiek monumentaal fabriekspand aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Het is een voormalige textielfabriek. De meeste mensen zal waarschijnlijk bij de naam Jannink Complex nog geen belletje gaan rinkelen, echter bij het zien van deze fotoJannink Complexzal iedereen meteen zeggen: oh, dat pand. Dat pand was nu aan restauratie toe. Bij dit monumentale pand hebben wij de afgelopen maanden de buitengevels aangepakt, ook binnen zijn enkele herstelwerkzaamheden aan het stukadoorswerk uitgevoerd.

Aan de buitengevels zijn de plinten, lijsten en lisenen hersteld of geheel vervangen, ook zijn de aangesmeerde raamdorpels gerepareerd. Het raapwerk is gesmeerd met MCP 10 van SLP Trading uit Borne. Sommige onderdelen zijn gegoten d.m.v. van een mal met SLP gietmortel.