Buitenstukwerk Schoenmode Hermans Groenlo


Voor Schoenmode Hermans (i.o.v. Meekes Bouw) hebben wij het pand aan de Beltrumsestraat 23 te Groenlo voorzien van buitenstukwerk. Voor de bouwvak hebben wij de binnenmuren van het winkelpand al gestukadoord. De eigenaren wilden de gevels graag ook weer in de originele staat gerestaureerd zien en het liefst nog voor de opening van de winkel gereed! Dit was voor ons een hele uitdaging, vandaar dat in de bouwvak bij ons aan de zaak hard doorgewerkt is aan de voorbereidingen van het project. Deze voorbereidingen bestonden uit het maken van mallen van de diverse lijsten om de ramen en van de decoraties. Met deze mallen zijn de lijsten getrokken met Strikolith LTM en de decoraties gegoten.

 

Direct na de bouwvak zijn we volle bak begonnen met het plaatsen van de lijsten om de ramen, het plaatsen van de lijsten op de hoeken en de ornamenten boven de ramen. Op de hoeken hebben wij de EP profielen van Renderplas toegepast.

Voor het buitengevelstukadoorswerk is op advies van Strikolith gekozen voor het stucsysteem van Secil, omdat dit gegeven de omstandigheden het best aan de eisen voldeed. De gevels zijn voorzien van een Secil Hechtmortel, Secil Raapmortel en de Secil Afwerkmortel.

Uiteindelijk is het ons gelukt, het buitenstukwerk inclusief alle lijsten en ornamenten was op tijd af, getuige onderstaande foto’s. De feestelijke opening van de winkel was op woensdag 31 augustus en Groenlo, meer specifiek de Beltrumsestraat is weer een mooi historisch pand rijker.

 

Nu moet het buitenstukwerk voldoende drogen alvorens het verfsysteem als finishing touch aangebracht kan worden en het helemaal een prachtig plaatje is.

Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte houden.